Medový perník
Přátelé včelaři,
dáte si medový perník ke kávě?
Recept:
2 hrnky polohrubé mouky
¾ hrnku cukru krupice
1 kypř.prášek do pečiva
1 vejce
½ hrnku oleje
¾ hrnku mléka
1 lžíce marmelády
2 lžíce medu
Kakao a koření do perníku
Ořechy, mandle nebo rozinky dle chuti
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme med a ostatní tekuté suroviny. Postupně i sypké (mouku smícháme s kypř.práškem) suroviny. Kakao přidáme pro barvu. Kdo má rád, přidá nahrubo nasekané ořechy, mandle či rozinky namočené v rumu.
Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Ještě teplý potřeme marmeládou, po vychladnutí přidáme čokoládovou polevu a ozdobíme kokosem, ořechy...
Přejeme dobrou chuť.